Welkom bij Awen

Wat staat er op jouw boodschappenlijstje?

Je hebt misschien al eens gelezen over het communicatieproces en dat daar een zender, een boodschap, ruis en een ontvanger in horen. Hoewel alle factoren belangrijk zijn, ligt gewoonlijk de meeste nadruk op de boodschap. Je communiceert immers met een doel: het overbrengen van jouw boodschap. Of je nu spreekt of schrijft, de woorden die je kiest zijn van invloed op je boodschap.

Interessant om daarbij te weten, is dat je hersenen het woord niet niet registreren. Je denkt namelijk niet in woorden, maar in beelden. Het beste voorbeeld (iedereen kent het): denk NIET aan een paarse olifant. Wees eerlijk, je dacht een fractie van een seconde aan een paarse olifant, voor je je brein moest dwingen om aan een pimpelpaars apenootje te denken om jezelf van die paarse olifant af te leiden. Je brein werkt als een magneet. Dat wat het ziet, brengt het graag voor jou in werkelijkheid.

Na jarenlang gebruik ben je je vaak niet eens meer bewust van de woorden (beelden) je kiest. Niet vergeten, sleutels zoeken, niet knoeien, niet vallen, wat zouden we moeten doen. Kies eens voor: goed onhouden, sleutels vinden, met aandacht inschenken, balans bewaren, wat willen we doen. Ook de woorden (beelden) die je tegen jezelf zegt, kunnen ondermijnen of juist ondersteunend zijn.

Wat staat er op jouw boodschappenlijstje?

 

CW/2021-01


/ | \

spinsels

De Draad van Ariadne

De draad van Ariadne in het labyrint Het pad waarover je loopt in het labyrint, wordt de draad van Ariadne genoemd. Het is…

Zomermaan en winterzon

Wow! Dat is interessant! Dat heb ik me nog nooit gerealiseerd, van die zomermaan en de winterzon. Vrij vertaald: "De bijzondere betekenis van…

Het aanpassingsvermogen van Elfje Twaalfje

Een van de sprookjes die ik vroeger geweldig vond, was het sprookje van Elfje Twaalfje uit 1969. Het is een verhaal geschreven en…

Zirbe, de koningin van de Alpen

Op stap in Großarltal, op stap met de Zirbelkiefer Meerdere malen heb ik genoten van het prachtige Oostenrijkse Großarltal vanuit het fijne Chalet…

Faoi bhrat Bríde shin

Faoi bhrat Bríde shinonder de beschermende mantel van Brigida Social media kanalen stromen deze dagen over met verhalen van Brighid de zonnegodin /…

Drempelhoed(st)ers

Vrijdag is Freyadag is Godinnendag. Elke vrijdag een kleine ode aan een godin.In juni van 2020 schreef ik een reeksje over drempelhoedsters. /…

Verbinden met je plek

Bij een van de boswandelingen willen de grote en de kleine berkenstaf met me mee op pad. Zonder het te begrijpen, geef ik…

Koffie, zee en een meermin

In het andere artikel over de dubbelstaartige meermin liet ik je foto's zien van de dubbelstaartige meerminnen die ik zag tijdens een bezoek…

Inspirerende boekenlijst

Een greep uit ruim 30 jaar boekenwurmen / | \ A Ton Akkermans: Het witte veld en de zeven tonen van stilteTed Andrews:…

Een jaar met dertien volle manen

Een kalenderjaar (gebaseerd op de 365/366 dagen rondje om de zon) telt twaalf of dertien volle manen. Twee jaar zie je er twaalf…

Wat vooraf ging aan the Cailleach Beira

Dit is een (lang) artikel met diverse doorkijkjes naar wat er vooraf ging aan Schotse mythes en legenden over de Cailleach, soms ook…

The Dryad Lore of Dusty Miller

Dit Engelstalige artikel over de bomenwijsheid van Dusty Miller 13th schreef ik voor Sacred Energies, online magazine van Energetic Geometry van Dominic Susani…

Moedernacht

Met midwinter ligt alle kracht in de Aarde verborgen. Bomen en planten hebben zich in zichzelf teruggetrokken, zaden wachten verborgen in de donkere…

Midzomer: zonnegodin Áine

Áine is een Ierse godin van zomer, rijkdom en soevereiniteit. Ze wordt verbonden met midzomer en de zon. Er zijn verschillende mythen en…

Zonsverduistering 8 april 2024

Maandag 8 april 2024, is er een zonsverduistering die in de Amerika’s te zien is en merkbaar is in de hele wereld. Er…

Spontane ontmoetingen

Na het bezoek aan een oude grafheuvel in Wales raakten we met een Welsh echtpaar aan de praat: als we van steencirkels hielden,…

Gedaanteverwisseling

Er zijn verschillende legenden waar de wintergodin in de tijd van imbolc een bad neemt in een heilige bron en daar verandert in…

Bloedmaan, blauwe maan, supermaan, superlatieven

Op internet verschijnen steeds meer artikelen over de wondere krachten van de maan. Ik vind dat fijn. De maan laat tenslotte een prachtige …

Wat is jouw entrecote?

In mijn vorige leven, toen ik mijn toenmalige werkgever op internationale beurzen presenteerde, deelde mijn directeur tijdens een beurs in Parijs mee dat…

Iedereen verlicht in het labyrint

In het ntr programma 'Iedereen verlicht' reist presentator Narsingh Balwantsingh in zijn tuktuk door Nederland op zoek naar 'persoonlijke verhalen van mensen die…

Zwerven over zijpaden: genezing & labyrint

Zwerven over zijpaden:van taxus naar slang naar Asklepios naar labyrint... Wist je dat in de Griekse oudheid verschillende kuuroorden en ziekenhuizen gewijd waren…

Waarom de kraai zwart is

of: Het verhaal van Regenboog Kraaieen verhaal van de Lenape Nation Lang geleden was de wereld warm en vredig, en alle dieren leefden…

Het labyrint van Chartres - het labyrint

/ | \ Lees hier deel 1 t/m 10 overLabyrint van Chartres - de kathedraal / | \ 👣 Labyrint van Chartres -…

Ik denk dat ik het wel kan

Het had Pippi Langkous kunnen zijn die zei: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” Ik…

Zingen voor de Appelboom

Het verhaal gaat dat in Engeland al eeuwenlang in de winter liederen gezongen worden bij appelbomen. Op de Twaalfde Nacht (de twaalfde nacht…

Lotsdagen

Onze voorouders vierden de overgang naar het nieuwe jaar met een periode van twaalf dagen en nachten. Het was een tijd van het…

Radiëstetisch onderzoek op de Tempelhof

Op een stralende zonnige zondag in juni 2022 waren wij, enkele leden van het LabyrintWerk netwerk, te gast bij kunstenaarsduo Adelheid en Huub…

Er is maar een idee, een seconde, een vriend, een droom, een stap in blind vertrouwen
nodig, om alles voor altijd te veranderen

- The Universe a.k.a. Mike Dooley