Welkom bij Cawen

Midzomer & Midwinter viering

Verbinden met de natuur, verbinden met het universum, verbinden met jezelf. Het labyrint en de steencirkel helpen je daarbij.​
 

Werken met elementen Aarde en Vuur

De avond begint met een korte uitleg over het jaarwiel in het algemeen en de betekenis van midzomer of midwinter in het bijzonder. Vervolgens gaan we gezamenlijk naar de elementen Aarde (midzomer) of Vuur (midwinter) voor een zonnewende ceremonie. De ceremonies worden gedragen door de continue afwisseling van Licht en Donker.

  • Met midzomer biedt de Aarde ceremonie je de gelegenheid iets uit je eigen schaduw aan het licht te brengen. Stevig gedragen door het element Aarde en gehoed door het midzomerse licht kun je je schaduwkant onderzoeken en transformeren.
    Het astronomische midzomerpunt in 2021 is op maandag 21 juni om 05:32u. De viering van 2021 gaat helaas niet door. Je bent welkom vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20 uur.

     
  • Met midwinter kun je bij de Vuur ceremonie alles wat je blokkeert of wat je los wilt laten, overdragen aan het element Vuur. Het Vuur zal zijn transformerende kracht toepassen om van de blokkerende energie weer voedzame en heilzame kracht te maken.
    Het astronomische midwinterpunt is op dinsdag 21 december 2021 om 16:59u. De viering is op maandagavond 20 december 2021. Je bent welkom vanaf 19:30 uur, de avond begint om 20 uur.

Na de ceremonie kun je met je gevonden inzichten verblijven in de steencirkel of een wandeling maken door het labyrint. Heb je behoefte aan een andere inspiratiebron, is er de mogelijkheid om een orakelkaart of een handreiking uit de uitleg te gebruiken.

De avond wordt afgesloten met een moment om ervaringen te delen en gezamenlijk wat te drinken.


Locatie: de Negen steencirkel in Langenboom

De zonnewende vieringen worden gehouden in de Negen, de Schaapshoeve steencirkel in Langenboom. Mijn man Jack Peters en ik hoeden jou tijdens de viering. In het weiland wordt speciaal voor deze viering een mobiel labyrint gelegd.

Je kunt een steencirkel of een labyrint zien als een vorm van helige ruimte. Een afgeschermde, veilige plek waar je in contact kunt komen met niet-fysieke werelden, bijvoorbeeld de wereld van je emoties, je intuïtie, van je hoger zelf of aan de wereld van Spirit/God/Godin (gebruik de naam die jou vertrouwd is). Op de website van de Schaapshoeve vind je uitgebreide informatie over het labyrint of de Negen, de steencirkel.
 

Weersvooruitzichten

Je zult buiten zijn, ook als het (licht) regent. Neem die spullen mee waardoor je droog blijft of droog naar huis kunt. Draag kleding waarin je vrij kunt bewegen en waarvan het oké is dat ze eventueel vuil worden. Denk aan schoenen, zodat je binnen en buiten gepast schoeisel kunt dragen.


Praktische informatie

Datum & tijd:
Midzomer datum voor 2022 volgt

Midwinter maandagavond 20 december 2021
van 20:00 tot ongeveer 22:00 uur, welkom vanaf 19:30 uur

Locatie:
In de steencirkel in Langenboom, p/a Schaapsdijkweg 15

Bijdrage: €20,-
Inclusief koffie/thee/water/cake en eventuele materialen

Aanmelden:
Stuur je aanmelding of vraag via
de website van de Schaapshoeve of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Tot dan!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


/ | \

"Een overvloed van zijn voedt de ziel."

- Paardenkastanje
Tree Angel Oracle, Fred Hageneder