welkom bij Carin Wennink
 

HeksFest - De Magie van het Labyrint

Martin Roek schreef een artikel in zijn blog over zijn bezoek aan HeksFest 2020, waar ik een interactieve lezing gaf, genaamd 'De Magie van het Labyrint'. Hieronder lees je het gedeelte dat hij schreef naar aanleiding van die lezing op zondagmiddag 1 maart 2020.


Lezing over Labyrintmagie
16:00 - 17:00 uur door Carin Wennink

Deze laatste ronde kon je kiezen uit een drumcirkel, een lezing over de vossenopvang, een workshop rond het maken van een Godinnen amulet, een workshop psychometrie en een lezing over labyrintmagie.

Carin vertelde dat de begrippen labyrint en doolhof nog wel eens door elkaar gehaald worden. Een doolhof is een onoverzichtelijke puzzel met meerdere mogelijkheden, een labyrint is een kron­ke­lig pad dat met verschillende wendingen altijd naar het midden gaat. Alle labyrinten kan je doolhoven noemen, doch niet alle doolhoven zijn labyrinten (Zie Wikipedia).

Een van de bekenste mythen waar een labyrint een grote rol in speelt is de Griekse mythe van de Minotaurus die in een labyrint gevangen gehouden wordt. Met de draad van Ariadne wist Theseus zijn weg in en uit het labyrint te vinden, waar hij vocht met de Minotaurus en deze versloeg. Het gaat hier dus eigenlijk om een doolhof, doch met de draad van Ariadne kon hij z'n weg eenvoudig volgen waardoor het dus een soort van labyrint in een doolhof werd.

Een heel mooi labyrint vind je op de vloer van de Kathedraal van Chartres in Frankrijk. Gewoonlijk staan er stoelen overheen maar op de vrijdag is het labyrint vrijgemaakt en kan je deze lopen.

Labyrinten werden in de oude tijden ook als inwijdingsweg gebruikt. Het was een symbool van het heilige huwelijk tussen de kosmos en de wereld. De zeven wendingen symboliseren de reis naar je kern  (Musterd Blz.32-35).

Een labyrint kan je dus gebruiken bij belangrijke momenten in je leven, zoals een inwijdingsweg maar ook bijvoorbeeld bij een handvasting, een jubileum en andere belangrijke momenten in je leven. Carin vertelde dat het labyrint ook vaak als bescherming van het huis en als afweer van het kwade op of bij de drempel van een huis aangebracht werd. Trollen zouden niet van de vele bochten houden, zodat ze met een labyrint voor de deur niet binnen zouden komen. De lezing van Carin was erg boeiend en leerzaam! Carin is een geboren vertelster!

 

Martin Roek, maart 2020
Bron: pagan.webcastle.nl


/ | \

in de media

  • All
  • Artikelen
  • Blikopener
  • Boom
  • Dryade
  • DustyMiller
  • In De Media
  • Labyrint
  • Natuurtolk

Het leven is een mysterie om geleefd te worden,
geen probleem dat opgelost moet worden.

- Soren Kierkegaard