welkom bij Carin Wennink

De Koortsboom van Overasselt

Voor Verborgen Verhalen van de ANWB kwam programmamaker Pascal van Hulst mij op het spoor. Deze podcast serie gaat over bijzondere plekken in Nederland. Een mooi initiatief om oude verhalen van onze eigen bodem in een nieuw jasje onder de aandacht te brengen.



Pascal wilde graag mijn verhaal over de koortsboom bij de St Walrick kapel in Overasselt horen. Ik vond het superleuk om bij te dragen. Op vrijdag de 13e november 2020 heeft Pascal mij bij de koortsboom geïnterviewd over koortsbomen, drempelhoeden, zingeving, volksgeloof in de huidige tijd en nog meer. Het was een mooi gesprek met deze open en nieuwsgierige programmamaker, onder de hoede van de grote Eik.

Je vindt de link naar deze ANWB podcasts hier. Je moet een stukje naar beneden scrollen tot je bij aflevering 8 komt: 'Het wonder van de geneeskrachtige lapjesboom'. Het hele stuk is leuk, maar wil je alleen mij even horen, dat gedeelte begint vanaf 12m:25s.

In het interview vatte Pascal mijn werk op een ludieke manier samen. Je zou het een bijnaam kunnen noemen, of een eretitel. Dat vind je op 18m:07s. Nee, ik ga 'm niet verklappen, luister zelf maar. ;-)

 

CW/20201130


/ | \

op Wereld Labyrint Dag!
zaterdag 4 mei

/ | \

steencirkel dag
zaterdagmiddag 25 mei

/ | \

bomen dag
zaterdag 22 juni

/ | \

Boek & Bordje actie
geldig t/m 19 mei

/ | \