Op stap met Moeder Aarde

/ | \

Op stap met Moeder Natuur
Godinnen als gids door het jaarwiel

 

Verdiep je verbinding met de natuur... en met jezelf!

In deze acht online sessies kan je...

  • een nauwer contact met de natuur en haar seizoenen ontwikkelen
  • een nauwer contact met jouw eigen natuur en jouw seizoenen ontwikkelen
  • de natuurlijke cyclus van zaaien en oogsten als spiegel gebruiken voor de cyclus van jouw wensen en resultaten
  • kennismaken met de godinnen die onze voorouders in Noordwest Europa ooit in leven en dood, handel en wandel aanriepen
  • kennismaken met het jaarwiel


Doel van dit jaarwiel

In dit jaarwiel wil je laten zien hoe de natuur om je heen in haar eeuwig durende cyclus danst. De kern van deze cyclus is geboorte, leven, dood én wedergeboorte. Een zelfde soort cyclus wervelt in jou. Je maakt deel uit van dit grote geheel.

Ik geloof dat symboliek en mythen veel innerlijk werk in beweging kunnen brengen. Daarom werk ik met acht godinnen om de onderzoeksmomenten kracht bij te zetten. De acht godinnen die je gaat ontmoeten, zijn van eigen bodem. Deze dames werden reeds voor de christelijke tijd in onze West-Europese contreien vereerd.

De acht sessies vallen samen met acht oude aarde- en hemelfeesten. Ook hun symboliek en plaats in de cyclus komt aan bod.

 

Godinnen van eigen bodem & jaarwiel

Vaak denken we bij godinnen aan de Griekse en Romeinse godinnen van de oudheid. In dit jaarwiel laat ik acht 'godinnen van eigen bodem' aan het woord. Sommige dames ken je vast nog uit sprookjes of legenden, zoals Vrouwe Holle of de Witte Wieven. Dit jaar maak je ontmoet je ook andere 'Nederlandse' godinnen: Brigida, Ostara, Flora, Anna, Nehalennia en Tanfana. Samen staan deze acht godinnen symbool voor de natuurlijke stappen in het eeuwige proces van leven, dood en wedergeboorte. (Zoals mooi verwoord en weergegeven in het boek van Ineke Bergman 'Godinnen van eigen bodem'.)

Onze voorouders hadden de aarde en de hemel nodig om hun jaarplanning te kunnen maken. Wanneer is het tijd om te zaaien? Wanneer kan geoogst worden? Hoe houden we moed om de winter door te komen? Er waren acht momenten in het jaar die antwoorden op dergelijke vragen konden geven: vier hemelfeesten en vier aardefeesten.

De cyclus van zaaien en oogsten vindt ook in onszelf plaats. Dan kun je spreken over het proces om van je verlangens en dromen tot resultaten te komen. Dat onderzoek je in dit jaarwiel.

In de syllabus die je door het jaar heen opbouwt, ontvang je informatie over deze godinnen en het jaarwiel.
 

Werkwijze

Dit jaarwiel is uitgewerkt om via internet deel te nemen. Je ontvangt acht keer per jaar, met tussenpozen van zo'n zes weken, een e-mail met een document met informatie betreffende dat jaarpunt en een audiobestand met de visualisatie. Na de visualisatie maak je zelf een bewuste wandeling in de natuur (of dat nu in de stad of midden in de natuur is). De syllabus legt achtergronden voor je uit, geeft je handreikingen voor de bewuste wandeling en laat zien hoe je je inzichten daarna kunt verinnerlijken.

Je volgt deze training voor jezelf; je hoeft dus geen huiswerk in te leveren. Je kunt, als je dat wilt, deelnemen in een besloten facebook groep waar je je ervaringen kunt delen.
 

Praktische informatie

  • Deze online jaartraining start elk jaar op 31 januari
  • Je kunt je in 2018 tot en met 7 februari inschrijven
  • Prijs: €72,- per persoon per jaarcyclus van acht sessies; inclusief syllabus
  • Locatie: dit is een online jaarwiel, je kunt van thuis uit en in je eigen omgeving deelnemen
  • Aanmelden: stuur je aanmelding of vraag aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Reacties van deelnemers
 

"Deze jaarcyclus heeft mij de diepgang gegegen die ik zocht"

"De verbinding met Gaia en haar Nederlandse godinnen heeft mij de diepgang gegeven die ik zocht! Elke keer een laagje dieper naar binnen in Moeder Aarde en haar godinnen! Met name het contact met de godin Nehalennia heeft mij ontroerd…. Bedankt Carin met je fijne energie, inspiratie en warmte."
 

"Het bracht mij dichter bij mijzelf"

"Met een open geest heb ik deel genomen aan de godinnen workshop afgelopen jaar. Het bracht mij dichter bij mij zelf. De Godin heeft vele gezichten, in de seizoenen laat zij telken male een ander gezicht zien, met een unieke kracht voor de tijd die er voor staat. Zij maakte mij onderdeel van die kracht."
 

"Ik merkte een zachte innerlijke leiding die iets in werking bracht"

"Elke Godin heeft een stukje bij mij wakker gemaakt. Ik was telkens weer verwonderd als er bij het lopen na de Godinnenmeditatie een zachte innerlijke leiding iets inwerking bracht wat ik met geen woorden kan verklaren.  Het is een beleving van iets Wonderlijks wat zich in mij en buiten mij bevind en zich laat ontvouwen als ik volg. Samen met  Carin die met veel helderheid en respect naast je staat en ondersteuning geeft als het nodig is."

 

Als je altijd probeert om normaal te zijn,
zul je nooit ontdekken hoe wonderbaarlijk je kunt zijn.

- Maya Angelou

/ | \

terug naar boven

hoofd & hart in balans!

Copyright © 2018 Cawen brengt hoofd & hart in balans. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.