Op stap met de bomen

/ | \

Op stap met de bomen
Dryaden als gids door het jaarwiel

 

De dryade nodigt je uit!

In deze acht online sessies kan je...

 • kennismaken met acht inheemse bomen, hun kenmerken en hun symboliek
 • kennismaken met acht dryades en hun kwaliteiten
 • ontdekken hoe deze kwaliteiten zich in jou bewegen
 • naar het bos leren kijken door de ogen van een bomensjamaan
 • kennismaken met het jaarwiel
   

Doel van dit jaarwiel

In deze cyclus wil ik je laten kennismaken met bomen en hen leren zien als meer dan alleen een achtergrondvulling van je boswandeling. Door te leren over de kenmerken en oude symboliek, krijgt een boom al een diepere laag. Door het toevoegen van de dryade ('boomgeest') kun je ook een energetische laag ontdekken.

Ik geloof dat symboliek en mythen veel innerlijk werk in beweging kunnen brengen. Daarom laat ik je door de boom uitnodigen om bij jezelf naar binnen te keren en jezelf eens te bevragen over het thema van de sessie. De acht bomen die je gaat ontmoeten, zijn bomen die van oudsher in Nederland te vinden zijn en een rijke schat aan legenden kennen.

De acht sessies vallen samen met acht oude aarde- en hemelfeesten. Ook hun symboliek en plaats in de cyclus komt aan bod.
 

Dryade: boomgeest, boomziel

In de traditie van Dusty Miller 13th, de Britse bomensjamaan, betekent ‘dryade’ de boomgeest, de groepsziel, van de bomen. Elke boomsoort heeft een eigen dryade met specifieke kwaliteiten, zoals ‘grootmoeder’, ‘beschermer’, ‘geestelijke’, 'verpleegster', etc. Ook in mythes en sprookjes spelen bomen een (soms grote) rol.

In de syllabus die je door het jaar heen opbouwt, ontvang je informatie over bomen, dryaden en de symboliek.
 

Werkwijze

Dit jaarwiel is uitgewerkt om via internet deel te nemen. Je ontvangt acht keer per jaar, met tussenpozen van zo'n zes weken, een e-mail met een document met informatie betreffende dat jaarpunt en een audiobestand met de visualisatie. Na de visualisatie maak je zelf een bewuste wandeling in de natuur (of dat nu in de stad of midden in de natuur is). De syllabus legt achtergronden voor je uit, geeft je handreikingen voor de bewuste wandeling en laat zien hoe je je inzichten daarna kunt verinnerlijken.

Je volgt deze training voor jezelf; je hoeft dus geen huiswerk in te leveren. Je kunt, als je dat wilt, deelnemen in een besloten facebook groep waar je je ervaringen kunt delen.

 

Praktische informatie

 • Deze online jaartraining start elk jaar op 31 januari
 • Je kunt je in 2018 tot en met 7 februari inschrijven
 • Prijs: €72,- per persoon per jaarcyclus van acht sessies; inclusief syllabus
 • Locatie: dit is een online jaarwiel, je kunt van thuis uit en in je eigen omgeving deelnemen
 • Aanmelden: stuur je aanmelding of vraag aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
   

Reacties van deelnemers

"Ik heb versteld gestaan van wat de wijsheid van de bomen voor me heeft gedaan"

"Elke ontmoeting met de bomen heeft me veel inzicht gegeven in de kracht van de bomen en zeker ook in mezelf. Ik ben aan deze mooie reis begonnen zonder dat ik wist wat het zou brengen. Ik heb versteld gestaan wat de wijsheid van de bomen voor me heeft gedaan. Het hele jaar heb ik me verbaast over de kracht van de bomen en ze heel vaak (op)gezocht en bewonderd. Bedankt Carin voor je mooie verhalen en meditaties. Ik heb genoten!" - Ed

 

"Het haalt je uit de hectiek waarin we leven en brengt je nog meer in contact met jezelf, de natuur en al wat is"

"Ik vond het heerlijk om me mee te laten nemen in de flow van de natuur de jaargetijden en de magie van de mooie meditaties. Er is door Carin veel liefde en aandacht besteed aan deze prachtige jaarcyclus en het mooie werkboek wat tevens een mooi naslagwerk is. Ik kan iedereen adviseren om in deze jaarcyclus te stappen, het haalt je uit de hectiek waarin we leven en brengt je nog meer in contact met jezelf, de natuur en al wat is ❤" - Marjan

 

Hou wat ruimte in je hart voor het onvoorstelbare.

- HeartMath

/ | \

terug naar boven

hoofd & hart in balans!

Copyright © 2018 Cawen brengt hoofd & hart in balans. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.